Agentie Facebook Ads – iti spunem cum sa ai reclame care-ti aduc vanzari. Ghid complet [2024]

Cauti o agentie Facebook Ads care-ti aduce vanzari? La SEO PRO am administrat peste 1 milion de euro in bugete Facebook doar in 2024. In 10 ani echipa noastra a rulat reclame pentru 200+ afaceri din Romania si din afara. Avem esecuri si rezultate extraordinare. Am invatat din ambele. Ceea ce inseamna ca stim sa te ghidam spre rezultatele dorite. 

Deci, in ghidul acesta iti spunem TOTUL despre reclamele Facebook (si Instagram), costuri, obiective, ponturi care te vor ajuta sa investesti intelept bugetul tau de marketing.  

Este facebook o platforma potrivita pentru tine? Iti poate aduce clienti, profit, vizibilitate? Cat ar trebui investit intr-o reclama? Parcurge ghidul nostru pana la final ca sa stii raspunsul la aceste intrebari. Fie ca vrei sa inveti cum alegi o agentie facebook ads cu care iti atingi obiectivele, sau sa-ti faci singur o reclama, acest ghid GRATUIT te ajuta sa le faci pe ambele!

agentie facebook ads

Agentie Facebook Ads - Merita sa te promovezi pe Facebook si Instagram in 2024?

Inchipuie-ti urmatorul scenariu: este 10 noaptea, iar tu te pui in pat dupa o zi lunga. Scrolezi un pic pe facebook sa vezi ce mai fac prietenii tai, dar esti invadat cu reclame. 

Lesa aia despre care vorbeai ieri cu o prietena? Uite-o in feed, o poti cumpara. 

O trusa noua de make-up de care nu ai nevoie? Ti-o vinde cineva! 

Voiai o agentie Facebook Ads? Subit vezi reclame pentru vreo 40, dar habar n-ai ce le diferentiaza. 

In 20 de minute abia daca vezi ce fac si prietenii tai printre atatea reclame. Suna cunoscut nu?

A devenit asa agasant sa vezi reclame pe facebook, incat META a introdus la finalul lui 2023 un abonament care le permite utilizatorilor sa plateasca tocmai ca sa NU le mai vada in feed. O veste dramatica pentru afaceri, deoarece asta inseamna ca nu mai poti ajunge la oamenii pe care-i targhetai. 

Nu avem inca date care ne spun procentajul de abonati, dar META este un business, iar venitul pe care-l au din reclame este estimat sa creasca cu 38% in 2024. Este clar ca afacerile nu vor renunta la a rula Facebook Ads. 

Dar, intrebarea importanta este daca merita investitia pentru afacerea TA!

Ce sa stii inainte de a lucra cu o agentie Facebook Ads

 

Nu toate businessurile au succes cand ruleaza Facebook Ads. Neil Patel (un specialist in marketing popular la nivel mondial) estimeaza ca peste 62% dintre reclamele Facebook dau gres. 

Nimeni nu vrea sa arunce cu bani in strategii de promovare care nu functioneaza. Cu toate acestea, peste jumatate dintre afacerile incluse in statistica sunt start-up-uri/afaceri mici sau locale. 

Lipsa experientei, bugetul semnificativ mai mic pe care-l ai comparat cu competitorii, sau strategia gresita, sunt doar cateva dintre motivele care contribuie la esecul reclamelor tale pe Facebook. 

Dar, vestea buna e ca NU trebuie sa fii si tu parte din statistica. Inainte sa lucrezi cu o agentie Facebook Ads, sau sa-ti rulezi singur reclamele, exista cateva  proceduri pe care le poti face, ca sa te asiguri ca nu dai gres. Ti le explicam pe rand, in acest ghid!

Problema nr. 1: tu sau agentia Facebook Ads cu care lucrezi nu aveti o strategie de marketing REALA!

Toti clientii care ne contacteaza pentru servicii Facebook Ads au ceva in comun: au colaborat cu o agentie Facebook Ads fara a avea o strategie reala. 

Cuvantul “reala” este important aici, deoarece multe agentii/freelanceri iti ofera un pdf cu cateva informatii, dar, asta nu este o strategie. 

Motivul principal pentru care reclamele “nu merg” nu este pentru ca produsul e prost, sau ca “facebook nu merge pentru tine”. Motivul este ca nu ai un avatar client detaliat, nu ai diferentiatori interesanti pentru publicul tau, website-ul tau nu poate converti, comunicarea nu rezolva problemele publicului tau. Pe scurt: lucrezi fara o fundatie clara care sa te ghideze.

Multe agentii Facebook Ads omit aceasta etapa. Fie pentru ca procesul de analiza si strategie le este necunoscut, fie pentru ca presupune multa munca si clientii nu vad valoarea acesteia, deci refuza sa plateasca pentru ea. 

In plus, majoritatea clientilor vor sa semneze azi un contract cu o agentie de marketing si maine sa inceapa reclamele. 

agentie facebook ads

Ce risti atunci cand lucrezi cu o agentie Facebook Ads fara sa ai o strategie

In marketing, strategia si analiza sunt primordiale. La SEO PRO acest proces dureaza aproximativ doua saptamani, la finalul carora vei primi o STRATEGIE REALA cu minimum 40 de pagini. Aceasta va contine toata esenta eforturilor noastre pe social media, avatarul clientului, targetarea precisa, testele pe care le vom face, analiza situatiei curente si a contului de Ads, analiza competitorilor, diferentiatori, branding, stil de comunicare, vizuale, mesaje, analiza SWOT, obiective si KPI-uri (indici de masurare). 

Fara un astfel de plan NU accepta sa lucrezi cu o agentie Facebook Ads! Uite ce risti daca nu ai o strategie:

1. Segmentarea Necorespunzatoare a Publicului

 

Fara o strategie clara, se poate intampla sa nu identifici si sa nu segmentezi corespunzator publicul tinta. Acest lucru poate duce la distribuirea mesajului catre persoane care nu sunt interesate sau greu de convertit. Este foarte important ca atunci cand lucrezi cu o agentie Facebook Ads serioasa, acestia sa-ti inteleaga publicul. De aceea, realizarea avaturlui de client si analiza competitiei sunt esentiale.

2. Obiective Neclare ale Campaniilor

 

Daca nu ai obiective clare pentru fiecare campanie, riscul de a avea rezultate nedorite sau de a imprastia bugetul fara a obtine beneficii semnificative creste. Este esential sa stii exact ce vrei sa realizezi. 

Comunica-i agentiei Facebook Ads intocmai ce vrei sa obtii, in termenii tai: “vreau sa ma vada mai multi oameni”, “vreau sa obtin contacte de la clienti interesati”, “vreau sa-mi cresc vanzarile” etc. Apoi, ai grija ca obiectivele tale sa se regaseasca in strategia de marketing.

3. Continut Neadaptat la Audienta

 

O strategie facebook ads cu experienta implica personalizarea continutului pentru diferite audiente. Daca nu adaptezi mesajele si creativitatea la nevoile specifice ale audientei, campaniile tale pot ramane neeficiente. Ce inseamna asta? Produsul/serviciul tau TREBUIE sa rezolve o nevoie a clientilor potentiali, si/sau sa le creeze o emotie. Dar, dezvoltam mai mult pe aceasta tema mai tarziu in ghidul nostru.

4. Monitorizare si Optimizare Ineficiente

 

Lipsa unei strategii inseamna adesea ca nu exista procese bine definite pentru monitorizarea constanta a performantei si ajustarea campaniilor in timp real. Acest aspect este esential pentru a maximiza eficacitatea campaniilor. 

Asta nu inseamna ca agentia Facebook Ads trebuie sa-ti modifice zilnic reclama. Din contra, acest lucru nu este recomandat. Dar, monitorizarea reclamei se face zilnic. O agentie facebook ads serioasa nu-ti lasa reclamele neprofitabile sa ruleze luni de zile.

6. Bugetare Necorespunzatoare

 

Fara o strategie, riscul de a aloca bugete incorect sau de a ignora prioritatile reale ale afacerii este crescut. 

Este important sa aloci resursele financiare in functie de obiectivele cheie si de competitia din afacerea ta. Si acest subiect este dezvoltat mai tarziu in ghidul nostru.

Evita o agentie Facebook Ads care nu-ti intelege afacerea si nu comunica transparent!


Colaborarea cu o agentie Facebook Ads presupune mai mult decat simpla gestionare a campaniilor publicitare. O agentie care nu isi dedica timpul necesar pentru a cunoaste detaliile esentiale ale afacerii tale risca sa dezvolte strategii ineficiente sau sa targeteze publicul gresit.

Comunicarea transparenta este si ea importanta, deoarece o agentie Facebook Ads care nu te tine la curent cu evolutia campaniilor, nu furnizeaza rapoarte clare sau nu explica deciziile luate poate genera confuzie si frustrare.  

Este esential sa lucrezi cu o agentie care sa investeasca timp in intelegerea afacerii tale, sa comunice transparent si sa dezvolte strategii personalizate pentru a atinge obiectivele tale specifice. Colaborarea bazata pe o comunicare deschisa si intelegerea profunda a afacerii tale poate face diferenta intre campanii Facebook Ads de succes si eforturi nereusite.

Problema nr. 2: lucrezi cu o agentie Facebook Ads care nu are experienta.

Colaborarea cu o agentie Facebook Ads fara experienta poate constitui o provocare majora pentru succesul campaniilor tale de publicitate online. O agentie fara experienta poate sa nu cunoasca in profunzime caracteristicile si posibilitatile oferite de platforma Facebook Ads, ratand oportunitati esentiale. 

Selectarea ineficienta a strategiilor de targetare, crearea unui continut nepotrivit sau monitorizarea si optimizarea inadecvata a campaniilor sunt doar cateva dintre riscurile asociate lipsei de experienta. 

Agentia ar putea sa nu fie la curent cu schimbarile frecvente in algoritmul Facebook, afectand astfel rezultatele campaniilor. In plus, nu vor avea capacitatea sa se adapteze la noile tendinte si reguli din domeniul publicitatii online.

Efectele negative ale colaborarii cu o astfel de agentie Facebook Ads se pot extinde si la bugetare ineficienta, cheltuieli neoptimizate si, in cele din urma, la obtinerea unui ROI scazut. Este crucial sa te asiguri ca agentia Facebook Ads cu care colaborezi are o experienta solida in domeniu, cunoscand nu doar tehnicalitatile platformei, ci si strategiile eficiente care-ti aduc vanzari.

Numai o agentie cu experienta poate intelege subtilitatile pietei. Anticiparea schimbarile algoritmilor si  dezvoltarea strategiilor personalizate sunt alte caracteristici importante care te vor ajuta sa ai succes. c

Problema nr. 3: produsul/serviciul tau nu atrage interes din partea oamenilor? Se poate ca nu ai diferentiatori sau nu-i comunici cum trebuie!

Problema aceasta poate avea la baza absenta unor diferentiatori clari sau o comunicare ineficienta a acestora.  Daca produsul tau nu reuseste sa se distinga intr-un mod semnificativ de concurenta, consumatorii pot sa nu identifice avantajele sau caracteristicile unice ale acestuia. Este crucial sa identifici si sa evidentiezi punctele forte ale produsului tau, oferind clientilor o perspectiva clara asupra modului in care acestea aduc valoare sau rezolva problemele lor.

Exemple de diferentiatori folositi des (dar gresit) de multe agentii Facebook Ads

 

– “calitate superioara” – calitatea unui produs/serviciu se vede DUPA ce acesta e livrat. Sau, ar trebui sa ai o multime de recenzii REALE, o reputatie crescuta in industria ta, UGC-uri de calitate, video tutoriale care arata calitatea a ceea ce oferi – ca sa listezi asta ca diferentiator. 

Daca nu asta e cazul tau, iar agentia facebook ads insista sa-l listeze, intreaba-i de cate ori au cumparat ceva doar pentru ca vazatorul spunea ca produsul e “de calitate”. In Romania clientii sunt sceptici si deja exista ideea ca “toata lumea minte in publicitate” si ca e normal ca vanzatorul sa-si laude produsul. Deci, oamenii care-ti vad reclama vor fi sceptici la un asa “diferentiator”.

– “cel mai bun” – la fel ca in cazul calitatii, etichetarea produsului sau serviciului drept “cel mai bun” fara sustinere clara si demonstrabila poate sa para exagerata si sa piarda increderea publicului.

– “preturi mici” – des folosit, dar, uite o situatie in care transmiti subconstient ca nu ai calitate. In Romania, publicul asociaza preturile mici cu “made in China” sau calitate foarte proasta (“cat dai atata face”). In schimb, pune pretul in reclama sau ofera un discount REAL, si lasa-ti publicul sa decida daca preturile sunt avantajoase. 

In plus, daca preturile sunt singurul punct de diferentiere, brand-ul intra intr-o competitie acerba pe baza costurilor. In acest caz, vei deveni vulnerabil la fluctuatii ale pietei si la competitia pe preturi reduse din partea altor furnizori.

 
agentie facebook ads

Problema nr. 3: investesti necorespunzator cu o agentie Facebook Ads. Tu ce buget ai?

Investitia necorespunzatoare intr-o agentie Facebook Ads poate duce la rezultate dezastruoase si la o gestionare ineficienta a resurselor financiare. Una dintre problemele majore este in  stransa legatura cu bugetul alocat campaniilor publicitare. Daca nu ai stabilit un buget corespunzator si nu ai evaluat corect nevoile reale ale afacerii tale, exista riscul de a cheltui in exces sau, dimpotriva, sa subestimezi investitia necesara pentru atingerea obiectivelor dorite.

In plus, o investitie necorespunzatoare poate sa conduca la o distributie ineficienta a bugetului intre diferitele componente ale campaniilor, precum publicitatea platita, optimizarea paginii de destinatie sau monitorizarea performantei. Este esential sa stabilesti un buget realist, tinand cont de obiectivele de marketing, concurenta, industrie si nevoile specifice ale afacerii tale. 

Colaborarea stransa cu o agenti facebook ads te ajuta sa inteleginevoile si potentialul pietei. In plus, iti poate asigura o investitie bine gestionata si rezultate consistente pe termen lung.

Cum stabilesti corect bugetul de marketing pentru Facebook Ads?

 


 

 

 

1. Ce marja ai? O agentie Facebook Ads trebuie sa cunoasca marja de profit pe care o au produsele/serviciile tale. Alfel, nu-ti poate spune ce buget este optim pentru reclamele tale si daca investitia merita. 

De exemplu, daca pentru a obtine un client/o conversie, costul mediu in industria ta este 50 lei, iar asta e TOATA marja ta, e clar ca reclamele Facebook nu-s profitabile pentru tine. Discutia e lunga, dar o dezvoltam mai tarziu in ghidul nostru.

2. Cat iti permiti sa investesti pentru inceput? Multi antreprenori se feresc sa comunice unei agentii Facebook Ads ce limitari de buget au. Am auzit inclusiv asta cand am intrebat un client despre buget “daca va spun, o sa-mi cresteti pretul”. E o idee complet eronata. La fel ca aceea ca agentia iti va spune EA cat sa investesti si ca lasi la “latitudinea” lor banii tai. Suna ciudat daca te gandesti asa nu? 

Sigur, o agentie Facebook Ads iti poate spune, dupa ce realizeaza strategia, un buget aproximativ care-ti poate aduce rezultate. Dar, bugetele sunt variabile, si trebuie sa stim intotdeauna cu cat avem voie sa lucram.

3. Ce obiective ai si cat de sustenabila e investitia? Daca ai un buget de marketing mare si-ti permiti sa testezi piata, atunci comunica asta agentiei cu care lucrezi. Iti vor irosi banii DOAR daca nu ai indici de masurare lunari ca sa examinezi progresul reclamelor. 

Sau, poate ai un buget mic si vrei sa-ti cresti vanzarile, caz in care alta platforma sau strategie de marketing poate sa-ti aduca un ROI mai mare. Indiferent care-i situatia ta, comunica-i agentiei ce obiective ai si cat poti sustine investia in reclame.

Bugetul tau trebuie sa reflecte OBIECTIVE si asteptari Realiste! Explicam!


Daca te astepti sa investesti 50 de lei si sa vinzi de 10.000 lei, vei arunca banii pe fereastra! Poate ca asta functiona in 2014, dar acum, 10 ani mai tarziu, sa realizezi un ROAS  100 pe facebook este aproape de imposibil chiar si pentru o agentie facebook ads reputabila.

Auzim des clienti care ne spun “sa fac vanzari intai, si apoi cresc bugetul”, iarasi o opinie total eronata, pentru ca iti trebuie bani sa faci bani. Deci, pentru a genera vanzari consistente si a construi o prezenta online durabila, trebuie sa investesti in mod corespunzator in campanii publicitare eficiente. 

Alocarea unui buget realist care sa reflecte nevoile si obiectivele tale pe termen lung este un pas esential pentru a obtine rezultate durabile in lumea competitiva a publicitatii online.

Poti sa-ti faci singur reclame facebook sau ai nevoie de o agentie facebook ads?

Decizia dintre a gestiona personal reclamele Facebook sau a apela la o agentie  Facebook Ads depinde de mai multi factori. Daca ai cunostinte solide in domeniul publicitatii online, o intelegere profunda a algoritmilor Facebook si timpul necesar pentru a monitoriza si optimiza constant campaniile, atunci gestiunea personala este o optiune. 

Totusi, gestionarea eficienta a campaniilor pe Facebook nu este o sarcina simpla. META  evolueaza constant, impunand nevoia unei actualizari constante in ceea ce priveste tactici, functionalitati si schimbari in algoritmi.

Mai mult,, colaborarea cu o agentie Facebook Ads aduce beneficii semnificative. Experienta specialistilor in domeniu, abilitatea de a dezvolta strategii personalizate, accesul la resurse avansate de analiza si cunostintele lor actualizate constant pot aduce un plus de valoare campaniilor tale. 

O agentie facebook ads iti poate oferi expertiza in identificarea segmentelor de audienta potrivite, crearea de continut eficient si gestionarea eficienta a bugetelor publicitare. Decizia depinde de resursele, cunostintele si obiectivele tale specifice in domeniul publicitatii online.

agentie facebook ads

Spioneaza-ti competitorii. Cum te inspiri si inveti din greselile sau succesul competitorilor.

Doar daca ai putea sa stii ce reclame ruleaza competitorii tai! Avem o veste buna: da, poti! Spionarea competitorilor in ceea ce priveste campaniile Facebook Ads poate oferi o perspectiva valoroasa asupra strategiilor eficiente si a tendintelor din industrie. Exista cateva site-uri si instrumente pe care tu, sau o agentie facebook ads le puteti utiliza pentru a urmari activitatea publicitara a competitorilor:

Facebook Ad Library

 

Biblioteca de anunturi Facebook ofera o resursa utila pentru a vedea anunturile active ale paginilor Facebook. Poti accesa aceasta functie direct pe platforma Facebook, cautand paginile concurente si vizualizand creativitatile publicitare utilizate de acestea. In imaginea de mai sus poti vedea o cautare pentru TOATE reclamele din domeniul “fashion” care ruleaza pe Facebook in acest moment. Dar, poti rafina cautarea, poti introduce numele unui competitor, poti selecta tara, limba reclamelor, si intervalul de derulare. Acesta este un instrument pe care o agentie facebook ads serioasa il foloseste.

AdSpy

AdSpy este o platforma de monitorizare a publicitatii pe social media, inclusiv pe Facebook. Permite cautarea si analiza anunturilor active ale competitorilor, oferind informatii despre titluri, text, imagini si segmente de publicitate utilizate.

SEMrush

SEMrush este cunoscut pentru analiza SEO, dar ofera si functii de monitorizare a publicitatii pe Facebook. Poti verifica anunturile platite ale competitorilor, cu informatii despre textul anuntului, creativele si segmentele de audienta targetate.

Alte plaforme foarte bune:

AdEspresso by Hootsuite: AdEspresso este o platforma de gestionare a campaniilor Facebook Ads si ofera functii de monitorizare a concurentei. Poti observa creativitatile si strategiile utilizate de competitori pentru a-ti imbunatati propriile campanii.

– WhatRunsWhere: este o unealta de monitorizare a publicitatii online care ofera informatii detaliate despre campaniile de publicitate ale concurentilor, inclusiv cele pe Facebook. Te ajuta sa intelegi ce functioneaza in industrie si sa ajustezi strategiile proprii.

– Ahrefs: cunoscut pentru analiza backlink-urilor, ofera si functii de monitorizare a publicitatii pe Facebook. Poti vedea campaniile active, istoricul reclamelor si strategiile utilizate de competitori pentru a te inspira.

Ai un magazin online si te intrebi ce poate face o agentie Facebook Ads performanta pentru tine? Uite un mini studiu de caz din agentia noastra!

Domeniu activitate: Magazin online fashion
Durata Contractuala: 3 luni
Tara targetata: Romania
Servicii oferite: Reclame META
Rezultate notabile: am obtinut 450+ purchase-uri la un sub 25.000 de lei/3 luni. Produsele clientului pornesc de la 250 lei (cel mai mic pret) si ajung la 1000 lei (cel mai mare). Valoarea medie a cosului de cumparaturi a fost de 450 lei. Totalul vanzarilor dupa primele 3 luni: 238.000 lei.

Importanta "Customer Journey" in succesul Facebook Ads in 2024. Exemple concrete.

Lucrezi cu o agentie facebook ads sau vrei sa faci asta? Cere-le sa-ti creeze customer journey! Ce inseamna asta?  Customer Journey (calatoria clientului) reprezinta parcursul complex si in etape pe care un utilizator il parcurge in interactiunea cu un brand, de la prima constientizare pana la conversie si fidelizare. 

In cazul Facebook Ads, Customer Journey reflecta modul in care utilizatorii interactioneaza cu anunturile si continutul promovat pe platforma.


 

Cum se face Customer Journey in Facebook Ads?

Uite elementele esentiale pe care o agentie facebook ads le ia in considerare cand iti creaza parcursul calatoriei clientilor tai.

Constientizare (Awareness): utilizatorii devin constienti de brand si produse prin intermediul anunturilor Facebook. Exemple includ anunturi de constientizare cu videoclipuri captivante sau caruseluri de imagini.
Considerare: utilizatorii care au intrat in contact cu brand-ul incep sa exploreze optiunile. Anunturile pot include link-uri catre paginile de produse, recenzii sau ghiduri informative.
Decizie: utilizatorii iau o decizie privind achizitia. Anunturile pot include promotii speciale, testimoniale sau comparari intre produse.
Actiune: utilizatorii finalizeaza achizitia sau indeplinesc actiuni dorite, cum ar fi completarea unui formular sau descarcarea unei aplicatii.
Fidelizare: dupa conversie, brand-ul continua sa mentina angajamentul utilizatorului prin e-mailuri, continut relevant si oferte speciale.

Exemplu Customer Journey BUN pentru
e-commerce

Constientizare: Anunturi video care prezinta produsele
Considerare: Anunturi carusel cu imagini & recenzii detaliate
Decizie: reclame cu oferte speciale pentru produse vizualizate anterior.
Actiune: Buton de “Cumpara Acum”
Fidelizare: E-mailuri de multumire, oferte exclusive pentru viitoarele achizitii, reduceri etc.

Exemplu Customer Journey GRESIT pentru
e-commerce

Constientizare: Anunturi generice fara focalizare pe interesele audientei.
Considerare: Nici o strategie de retargeting 
Decizie: Anunturi standard, fara oferte personalizate.
Actiune: website cu probleme
Fidelizare: Absenta comunicarii post-conversie, fara emailuri de multumire/confirmare sau oferte speciale.

Greseli frecvente pe care tu sau agentia Facebook Ads le faceti

Nu poti multumi pe toata lumea. Mai ales cand fiecare business are propriile particularitati, iar antreprenorii sunt diferiti. In domeniul complex al publicitatii pe Facebook, chiar si cei mai experimentati  se pot confrunta cu anumite greseli. Recunoasterea si corectarea acestora sunt esentiale pentru imbunatatirea performantei campaniilor. 

Greseala e omeneasca. Dar, este o diferenta enorma intre a gresi si a-ti asuma si corecta greseala, si a invinui clientul. Asadar, in continuarea ghidului nostru iti aratam ce greseli sunt in responsabilitatea agentiei, si care dintre ele iti revin exclusiv tie.

Greseli frecvente facute de o agentie Facebook Ads

Neglijarea Targetarii Corecte: greseala consta in a nu investi suficient timp in definirea si ajustarea corecta a segmentelor de audienta. O targetare ineficienta poate duce la atragerea unui public neinteresat sau nepotrivit pentru produs sau serviciu.

Ignorarea Testarilor A/B: neprioritizarea testelor A/B pentru elemente precum imagini, text, sau segmente de audienta poate impiedica descoperirea strategiilor optime si imbunatatirea continua a campaniilor.

Lipsa Optimizarii Periodice: neglijarea analizei constante si a optimizarilor in timp real poate duce la stagnarea sau chiar declinul performantei campaniilor pe masura ce platforma si comportamentul utilizatorilor evolueaza.

Bugetare Incorecta: alocarea necorespunzatoare a bugetului poate afecta distributia eficienta a resurselor si poate influenta negativ rezultatele campaniilor.

Intelegerea Neclara a Metricilor: folosirea unor metrici nerelevante sau interpretarea gresita a datelor poate duce la luarea deciziilor incorecte si la eforturi ineficiente.

Neutilizarea Corecta a Pixelului Facebook: configurarea incorecta a pixelului Facebook sau ignorarea potentialului sau pentru colectarea datelor poate limita capacitatea de a evalua si optimiza performanta campaniilor.

Greseli care NU tin de o agentie Facebook Ads, ci de tine!

Template reclame Facebook. Cum arata cu exemple clare o reclama BUNA!

O reclama eficienta pe Facebook trebuie sa fie captivanta, relevata pentru audienta si sa stimuleze actiunea dorita. Clientii tai sunt bombardati cu reclame. Deci, trebuie sa le atragi atentia. 

Ai grija la textul reclamei. Facebook truncheaza totul dupa primele cateva propozitii, deci oamenii nu vor putea citi, decat daca dau click pe “citeste mai mult”. Da, ar trebui sa folosesti emoji-uri si sa atragi atentia, si poti sa capitalizeazi cuvintele importante. 

Fa clar ce vinzi, de ce oamenii au nevoie de produsul/serviciul tau. Si, nu uita sa adaugi o oferta limitata de timp si url-ul site-ului tau in primele doua propozitii. Suna complicat? De aceea ai nevoie de o agentie Facebook ads cu experienta. In echipa SEO PRO avem 4 copywriteri care creaza textele reclamelor.

Crearea de continut publicitar captivant si de impact este esentiala pe platforma Facebook, unde concurenta pentru atentia utilizatorilor este intensa. Un creativ bine realizat nu numai ca atrage privirile, ci si transmite eficient mesajul brandului tau.

 Ponturile pentru creative includ adaptarea la specificul platformei, utilizarea de imagini sau videoclipuri de inalta calitate, si testarea frecventa a variante lor pentru a identifica ce functioneaza cel mai bine in functie de feedback-ul audientei.

Ce face ca un creativ sa fie bun si de ce te ajuta o agentie Facebook Ads

Un creativ de succes este acela care se conecteaza emotional cu audienta, exprimand clar beneficiile produsului sau serviciului oferit si generand o dorinta de actiune. O agentie Facebook Ads aduce avantaje semnificative in acest context, avand experienta necesara pentru a dezvolta creative care se aliniaza cu obiectivele tale de marketing. 

Cu ajutorul cunostintelor aprofundate despre psihologia consumatorilor si algoritmului Facebook, o agentie poate crea continut care nu doar atrage atentia, ci si optimizeaza eficient campaniile publicitare pentru rezultatele dorite.

Colaborarea cu profesionisti in publicitate online iti ofera expertiza necesara pentru a iesi in evidenta in peisajul digital si a genera impact real pentru afacerea ta. 

Uite doar cateva exemple de creative care au generat vanzari, elaborate de agentia noastra Facebook Ads:

ROAS & ROI. Ce inseamna, cum le monitorizezi si cum le calculezi pe ambele.

Returnarea on ad spend (ROAS) si Return on Investment (ROI) sunt doi metrici critici in evaluarea performantei campaniilor de publicitate si a investitiilor in general. ROAS reprezinta cat de mult venit genereaza o campanie pentru fiecare unitate monetara cheltuita, in timp ce ROI masoara profitul in raport cu investitia initiala.

Cum se Monitorizeaza ROAS si ROI

Monitorizarea ROAS si ROI implica colectarea si analizarea datelor relevante. Pentru ROAS, se calculeaza raportul dintre venitul generat si cheltuielile publicitare. Un ROAS de 3, de exemplu, indica faptul ca fiecare leu cheltuit in publicitate a generat 3 lei in venit. In ceea ce priveste ROI, se calculeaza raportul dintre profitul net si investitia initiala. 

O cifra pozitiva indica o rentabilitate, in timp ce o cifra negativa arata o pierdere.

Cum se Calculeaza ROAS si ROI

 

Pentru a calcula ROAS, formula este simpla: ROAS = Venit generat / Cheltuieli publicitare. De exemplu, daca o campanie a generat 6.000 de lei de venit si a costat 2.000 de lei in publicitate, ROAS-ul este 3. In ceea ce priveste ROI, formula este: ROI = (Profit net / Investitia initiala) x 100. Daca investitia initiala a fost de 10.000 de lei, iar profitul net a fost de 5.000 de lei, ROI-ul este 50%.

Monitorizarea constanta a ROAS si ROI este cruciala in orice agentie Facebook ads serioasa. Te ajuta sa-ti optimizezi campaniile si sa iei decizii informate.  Ajustarile la bugetul publicitar, targetarea audientei si strategiile de marketing pot fi realizate in functie de evolutia acestor metrici. O atentie riguroasa la aceste cifre ofera o imagine clara asupra eficientei investitiilor, contribuind astfel la succesul general al strategiei de marketing si publicitate a unei afaceri.

Sfaturi utile inainte sa realizezi prima reclama Facebook/Instagram in 2024.

Realizarea primei reclame pe Facebook/Instagram poate fi o provocare, dar cu o planificare atenta si aplicarea acestor sfaturi, poti maximiza sansele de a obtine rezultate pozitive si de a construi o prezenta solida pentru afacerea ta in mediul online.

Stabileste Obiective Clare: inainte sa incepi, identifica obiectivele campaniei tale. Daca vrei sa cresti vanzarile, sa atragi trafic pe site sau sa cresti notorietatea brandului, obiectivele bine definite te vor ghida in alegerile strategice.

Cunoaste-ti Audienta Tinta: intelegerea profunda a audientei este esentiala. Defineste varsta, interesele, comportamentele si preferintele pentru a crea un mesaj care sa rezoneze cu potentialii clienti.

Alege Platforma Potrivita: Facebook si Instagram ofera optiuni variate de publicitate. Alege platforma in functie de specificul afacerii tale si de preferintele audientei. Instagram, de exemplu, poate fi mai potrivit pentru continut vizual atractiv.

Creaza Continut de Calitate: continutul creativ este cheia succesului. Asigura-te ca fotografiile si videoclipurile tale sunt de inalta calitate, captivante si relevante pentru publicul tau tinta.

Optimizarea Paginilor de Destinatie: pagina/paginile catre care directionezi utilizatorii trebuie sa ofere o experienta coerenta si sa fie optimizate pentru conversii. Asigura-te ca indeplinesc asteptarile create de reclama ta.

Buget si Programare Corespunzatoare: stabileste un buget realist si programeaza anunturile in momente cheie cand audienta ta este activa. Foloseste programarea inteligenta pentru a maximiza impactul campaniei tale.

Testeaza si Ajusteaza Constant: foloseste teste A/B pentru a evalua eficienta diferitelor elemente creative si de targetare. Monitorizeaza metricile si ajusteaza campaniile in timp real pentru a optimiza rezultatele.

Invata din Analize si Rapoarte: dupa ce campania este in desfasurare, analizeaza rapoartele pentru a intelege ce a functionat si ce nu. Foloseste aceste date pentru a-ti imbunatati continuu strategia

Ce rezultate poti obtine cu o agentie Facebook Ads? Uite un studiu de caz din agentia noastra!

Domeniu activitate: Cabinet avocat
Durata Contractuala: 3 luni
Tara targetata: Romania
Servicii oferite: Reclame META
Rezultate notabile: 100+ leads-uri in doar 4 zile la un buget de 230 lei. Clientul a convertit 27 dintre aceste lead-uri, aducandu-i un profit total de 67.000+ lei din contractele semnate cu acestia.

Care e costul serviciilor cand lucrezi cu o agentie Facebook Ads performanta?

Colaborarea cu o agentie Facebook Ads performanta presupune o investitie strategica in succesul afacerii tale online. Costurile serviciilor pot varia in functie de mai multi factori, inclusiv dimensiunea campaniilor, complexitatea strategiilor, durata colaborarii si nivelul de expertiza al agentiei.

Unul dintre avantajele cheie ale unei agentii performante consta in capacitatea sa de a personaliza strategiile in functie de nevoile specifice ale afacerii tale. De exemplu, costurile pot creste in cazul unor campanii complexe care implica segmentari precise ale audientei, testari A/B frecvente si adaptarea constanta la schimbarile de algoritm ale platformelor sociale.

Lucreaza cu noi si nu-ti vei compromite bugetul! La SEO PRO iti oferim pachete de preturi accesibile, dar nu compromitem calitatea serviciilor oferite. Iata 3 dintre pachetele noastre de servicii promovare facebook si instagram care-ti garanteaza rezultate:

Agentie de marketing sau pe cont propriu? Idei principale din ghidul nostru despre Facebook Ads in 2024.

Ai ajuns la final. Dupa cum ai vazut deja, alegerea dintre a lucra cu o agentie de marketing sau a gestiona campaniile pe cont propriu depinde de nevoile specifice ale afacerii tale. Fiecare optiune are avantajele si dezavantajele sale, iar o evaluare atenta a circumstantelor tale te va ghida catre decizia optima pentru succesul campaniilor tale  Facebook Ads in 2024. 

Daca reclamele tale Facebook Ads sunt complexe si necesita segmentare detaliata, teste frecvente si optimizare continua, o agentie de marketing cu expertiza poate aduce valoare semnificativa. Pentru campanii mai simple, gestionarea pe cont propriu poate fi o optiune viabila.

Lucreaza cu o agentie Facebook Ads reputabila si vei obtine rezultate semnificative pentru afacerea ta, maximizand potentialul platformelor sociale in beneficiul brandului tau. 

Daca te hotarasti sa lucrezi cu o agentie Facebook Ads, echipa noastra de specialisti certificati META iti sta la dispozitie. In plus, noi iti garantam rezultate! Iar serviciile noastre de promovare facebook & instagram incep de la doar 800 lei! Completeaza formularul de mai jos si te contactam pentru a discuta mai multe despre proiectul tau.

Consultanta Gratuita Online

Completeaza formularul de mai jos si te contactam in cel mai scurt timp pentru a confirma programarea ta! Analizam GRATUIT afacerea ta si iti oferim 30 de minute de consultanta online (skype, zoom, whats app) in care disutam despre metodele de promovare care iti aduc rezultate in cel mai scurt timp!

Agentie servicii seo, optimizare site web, creare site web